Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κοινη παραδοχη : Γυναικες απο την Αφροδιτη, Ανδρες απο τον Αρη

Ας φανταστουμε οτι οι ανδρες ειναι απο τον Αρη και οι γυναικες απο την Αφροδιτη. Μια μερα πριν απο πολυ καιρο οι κατοικοι του Αρη κοιταζοντας με το τηλεσκοπιο τους ανακαλυψαν τους κατοικους της Αφροδιτης. Ξυπνησαν στους αρειανους συναισθηματα που ποτε δεν ειχαν νιωσει. Ερωτευτηκαν τους κατοικους του αλλου πλανητη και συντομα αρχισαν τα διαστημικα ταξιδια προς την Αφροδιτη.
Η καρδια των γυναικων της Αφροδιτης δονηθηκε απο μια αγαπη που ποτε δεν ειχαν νιωσει πριν. Η διαισθηση τους δονηθηκε απο μια αγαπη που δεν ειχαν νιωσει πριν.
Αν και προερχονταν απο διαφορετικους κοσμους απολαμβαναν τις διαφορες τους. Περασαν καιρο μαζι διερευνωντας και εκτιμωντας τις διαφορετικες τους αναγκες, προτιμησεις και τροπους συμπεριφορας. Εκαναν  και μοιραζονταν μαζι πραγματα.
Τοτε αποφασισαν να πανε στη Γη. Στην αρχη ηταν καλα αλλα κατω απο την επιδραση της γηινης ατμοσφαιρας ενα πρωι ξυπνησαν ολοι εχοντας παθει ενα περιεργο ειδος αμνησιας, την επιλεκτικη αμνησια.
Τοσο οι μεν οσο και οι δε ξεχασαν οτι προερχονταν απο διαφορετικους πλανητες και οτι ηταν διαφορετικοι. Κι ετσι αρχισε η συγκρουση...
Αρχισαν λοιπον να τσακωνονται χωρις να συναισθανονται οτι ειναι διαφορετικοι μεταξυ τους. Θεωρησαν οτι το αντιθετο φυλο ειναι σαν αυτους. Κανουν τη λανθασμενη υποθεση οτι αν ο συντροφγος τους αγαπα θα αντιδρασει με συγκεκριμενους τροπους, με τους τροπους δηλαδη που αντιδρουν και φερονται οταν αγαπουν καποιον. Αυτη η σταση οδηγει σε συνεχεις απογοητευσεις και δεν επιτρεπει να αφιερωσουν χρονο για να εξετασουν τις διαφορες τους μεσα σε μια ατμοσφαιρα αγαπης.
Αν ομως θυμηθουν οτι οι ανδρες ειναι απο τον Αρη και οι γυναικες απο την Αφροδιτη, ουσιαστικα αν αναγνωρισουν και σεβαστουν τις διαφορες τους θα μειωθει η συγχυση  που αντιμετωπιζουν δραματικα οταν ερχονται σε επαφη με το αλλο φυλο.

--αποσπασμα απο την εισαγωγη του βιβλιου "ανδρες απο τον Αρη, γυναικες απο την Αφροδιτη" του Τζον Γκρει


Άνδρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη


Δεν υπάρχουν σχόλια: