Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τροφή για σκέψη :)


  Δεν εισαι αυτο που σου συνεβει στο παρελθον- Οσο χαοτικο κι αν υπηρξε το παρελθον σου, το μελλον ειναι καθαρο, φρεσκο κι ανοιγεται μπροστα σου. Δεν εισαι οι παλιες σου συνηθειες, ουτε οι οι αποτυχιες του παρελθοντος. Δεν εισαι αυτο που οι αλλοι καποια στιγμη σε μεταχειριστηκαν. Εισαι μονο αυτο που πιστευεις οτι εισαι αυτη τη στιγμη, τωρα. Εισαι αυτο που κανεις αυτη τη στιγμη τωρα.
Το να μην παιρνεις αυτο που θελεις μπορει να ειναι ευλογια. -Το να μην παιρνεις αυτο που θελεις ειναι μερικες φορες καλη τυχη γιατι σε αναγκαζει να επαναξιολογησεις τα πραγματα, να σου ανοιξει νεες πορτες σε ευκαιριες και πληροφορηση που σε αλλη περιπτωση θα ειχες παραβλεψει. Θυμησου, καποια πραγματα στη ζωη καταρρεουν, ετσι ωστε καλυτερα πραγματα να προκυψουν.
Oταν λεμε  "work in progress" ειναι μια πολυ ωραια κατασταση να ειναι κανεις. Σταματα να υποβιβαζεις τον εαυτο σου επειδη εισαι " a work in progress". Ξεκινα να το αγαπας! Επειδη οταν βρσκεσαι σε εξελιξη δε σημαινει οτι δεν εισαι αρκετα καλος σημερα. Σημαινει οτι θελεις ενα καλυτερο αυριο και οτι ευχεσαι να αγαπησεις τον εαυτο σου ολοκληρωτικα, ετσι ωστε να μπορεις να ζησεις τη ζωη σου ολοκληρωτικα. Σημαινει οτι εισαι αποφασισμενος να θεραπευσεις την καρδια σου, να διευρυνεις το πνευμα σου και να αξιοποιησεις τα δωρα που ξερεις οτι προοριζεσαι να μοιραστεις. Μακαρι ολες οι καταστασεις να ειναι παντα σε εξελιξη και να γιορταζεις το εισαι μια εξελισσομενη εργασια.
 Κανεις αλλος δεν μπορει να το κανει για σενα- Συνεχισε να κανεις αυτο που στην καρδια σου ειναι σωστο για σενα. Ασε τα ονειρα σου να ειναι μεγαλυτερα απο τους φοβους σου και οι πραξεις σου δυνατοτερες απο τα λογια σου. Ζησε απο επιλογη, κι οχι απο τυχη. Κανε αλλαγες, μη δινεις δικαιολογιες. Να εχεις κινητρα κι οχι να χειραγωγεισαι.Δουλεψε για να διαπρεψεις κι οχι για να ανταγωνιστεις. Επελεξε να ακουσεις τη φωνουλα μεσα σου, κι οχι τις γνωμες των αλλων που θα σου φερουν συγχιση. Ειναι ο δικος σου δρομος και μονο. Αλλοι μπορει να τον περπατησουν μαζι σου, αλλα κανενας δεν θα στον περπατησει για σενα.

Η ζωη δεν ειναι ευκολη αλλα το αξιζει.- Αν περιμενεις να ειναι ετσι, συνεχεια θα απογοητευεσαι.
Το να πετυχεις οτιδηποτε αξιζει στη ζωη για σενα θελει προσπαθεια. Ετσι ξεκινα καθε μερα με το να εισαι ετοιμος να πας παραπερα απο οτι πηγες χτες και να αγωνιστεις σκληροτερα απο πριν. Πανω απ' ολα, σιγουρεψε οτι  προσαρμοζεις τις προσπαθειες σου με τους στοχους σου. Δεν ειναι ευκολο αλλα αξιζει στο τελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: