Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σπάνια πετυχαίνει κάποια από τις αποφάσεις που παίρνουμε κάθε χρόνο. Έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι δεν πειθαρχούν ούτε καν στις δικές τους προσωπικές αποφάσεις.

Στις φετινές, δειλές πια, προτάσεις των ειδικών για New Year Resolutions, ξεχώρισε μία, η πιο εναλλακτική πρόταση Καινούργιας Συνήθειας.

Η διάσημη ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας από την Βοστόνη Ashley Davis Bush προτείνει ως προσωπική ψυχοθεραπεία -παντοτινή- να ζούμε αλλιώς τις 5 απλές καθημερινές μας συνήθειες:

1. Βούρτσισμα δοντιών: Χαμογελάστε και Αστράψτε...

Η συμβουλή λέει να σκεφτείτε τρία πράγματα που πρόκειται να αντιμετωπίσετε τη μέρα που ξεκινάει. Αποφασίστε να τα δείτε με περιέργεια. Τουλάχιστον. Θα σας αποτρέψει από το να χειριστείτε τις ίδιες καταστάσεις αρνητικά. Κρατήστε την περιέργεια ως ασπίδα και σκεφτείτε τα πράγματα όσο βουρτσίζετε τα δόντια.
Θα ηρεμήσει τις ορμόνες σας, και θα σας δώσει την πρώτη λάμψη για την καινούργια ημέρα. Το 90% απ’ ό,τι βλέπουμε σ’ ένα πρόσωπο είναι η εσωτερική λάμψη.

2. Στο ντους: Ξεπλύνετε τρία άγχη

Όσο το νερό ξεπλένει το σώμα, αφήστε και το πνεύμα να συμμετέχει. Θυμηθείτε χαλαρά τα τρία κύρια άγχη της ημέρας. Οραματιστείτε, προτείνουν οι ειδικοί, ότι μπροστά σας είναι ένας τεράστιος ωκεανός και ότι κυλούν εκεί ένα προς ένα και τα τρία άγχη. Εκπνέετε βαθιά κάθε φορά.
Είναι μια άσκηση χαλάρωσης που ρίχνει την αρτηριακή πίεση και οι μελέτες δείχνουν ότι αν επιμείνετε στην συνήθεια, σύντομα θα γίνεται αυτόματα. Θα έχετε προσφέρει λοιπόν στον εαυτό σας μια σημαντική εναλλακτική θεραπεία.
Οι έγνοιες, οι ανησυχίες που κουβαλά ούτως ή άλλως ο εγκέφαλος και μας τις υπενθυμίζει περιοδικά, μας ακολουθούν μέσα στην μέρα. Δραστικός τρόπος για να πάρουμε δύναμη: να τις ξεπλύνουμε πρωί πρωί.

3. Στον καφέ: Freeze Frame - και η ζωή είναι ωραία.

Μην αφήσετε τίποτε να σας ταράξει καθώς πίνετε τον καφέ σας. Την ώρα του καφέ ο χρόνος μπορεί να παγώνει. Το άρωμά του ροφήματος μπορεί να σας προσφέρει απολαυστικές εισπνοές. Ζήστε τις στιγμές μία-μία, και πιείτε τη ζωή γουλιά-γουλιά.
Είναι μια αρωματοθεραπευτική άσκηση και του σώματος και του μυαλού που τονώνει και την αυτοπεποίθηση.

4. Υποκλιθείτε στην δική σας πόρτα! Δυο φορές.

Η ευκαιρία για δύο βαθιές, χαλαρωτικές κάμψεις με εισπνοές - εκπνοές απ’ ευθείας απ’ την κοιλιά. Δύο φορές την ημέρα. Βγαίνοντας στον έξω κόσμο αλλά και επιστρέφοντας σπίτι απ’ αυτόν.
Είναι μια δοκιμασμένη τεχνική αντι-στρες χαλάρωσης.

5.Κλείστε αυλαία… ευχαριστημένοι

Ακουμπήστε στο μαξιλάρι και σκεφτείτε τρία καλά που συνέβησαν την μέρα που κλείνει. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες ανακαλέστε τις εμπειρίες που σας έδωσαν χαρά και βουτήξτε την μνήμη σας στις καλύτερες στιγμές του 24ωρου . Θα σας γίνει συνήθεια. Αν το κάνετε επί τρεις εβδομάδες, υποστηρίζουν οι ψυχοθεραπευτές, θα ξυπνήσετε μια μέρα γεμάτη ευγνωμοσύνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: