Τετάρτη 18 Μαΐου 2011


Επισκεφτηκα την προηγουμενη Κυριακη την εκθεση ART-ATHINA που πραγματοποιηθηκε από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου 2011 στο Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo). Διαβασα οτι παρά τη μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση, και φέτος συμμετέχουν 58 γκαλερί από 9 χώρες. Επίσης, παρουσιάζονται 42 φορείς που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη (μουσεία, ιδρύματα, εκδόσεις τέχνης και media).
Ειχα VIP προσκληση οποτε ειπα να το εκμεταλλευτω.
Η εκθεση ηταν διαμορφωμενη σαν λαβυρινθος. Διαδρομακια σε πηγαιναν στα περιπτερα οπου ειχαν τοποθετηθει οι πινακες, οι φωτογραφιες και τα διαφορα installations. Λιγα εργα μου τραβηξαν την προσοχη οπως αυτη η φωτογραφια που απεικονιζει την 11 Σεπετμβριου και στην οποια με φωτομονταζ φαινεται μπροστα ο πρωταγωνιστης απο το "Μικρο σπιτι στο λιβαδι". Μου φανηκε πολυ εξυπνο και με γερη δοση ειρωνειας απο τον καλλιτεχνη το εργο αυτο.









Δυστυχως, δεν ειχε κλιματισμο και ηταν αποπνικτικα... Και αυτο το πηγαινε-ελα στα διαδρομακια με κουρασε. Χρειαζομουν επειγοντως ενα μασαζ :P



Ηπιαμε ενα κρασι με την παρεα μου στο lounge bar και πηραμε το δρομο για το σπιτι. Ειχαμε παρκαρει στο παρκινγκ ομως, με αποτελεσμα την ωρα που εκλεινε η εκθεση να εχει προκληθει ενα τεραστιο μποτιλιαρισμα που ειδαμε και παθαμε να βγουμε στην Ποσειδωνος.
Ας ελπισουμε καλυτερη οργανωση για του χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: