Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ερωτας στο γραφειο














1-Θελετε να βγειτε ραντεβου με εναν συναδελφο σας, αλλα δεν σας φευγει απο το μυαλο η ιδεα οτι εαν ειχατε γνωρισει αυτο το ατομο εκτος δουλειας, πιθανον να μη νιωθατε ελξη
-Αυτο συμβαινει γιατι οταν εργαζεστε μαζι με καποιο ατομο μπορει να λειτουργησει ως αφροδισιακο. Τα ατομα που ερχονται σε καθημερινη επαφη τεινουν να συμπαθιουνται περισσοτερο (η να αντιπαθιουνται περισσοτερο θα προσθετα εγω).
Τα ειδυλλια στο χωρο εργασιας ειναι συναρπαστικα επειδη συνηθως ξεκινουν κρυφα. Γι αυτο και πρεπει να ειστε σιγουροι εαν αυτο που σας ελκυει ειναι το ατομο κι οχι η ιδια η μυστικοτητα.
2-Διαισθανεστε οτι αυτο το ατομο ειναι το ιδανικο σας αλλα δεν ειστε σιγουροι κατα ποσο η σχεση με ενα συναδελφο επιτρεπεται στην εταιρεια αας και ποιος ειναι ο σωστος τροπος χειρισμου.
-Τις τελευταιες δεκαετιες εχουν γινει οι εταιρειες πιο ελαστικες και εν μερει αποτελεσε κινητρο για τους εργοδοτες το γεγονος οτι ειχαν ταλαντουχα στελεχη που συνδεονταν συναισθηματικα η παντρευονταν και δεν ηθελαν να τα εξαναγκασουν να φυγουν απο την εταιρεια. Να θυμαστε οτι ανεξαρτητως του πως θα εξελιχθει η σχεση θα εξακολουθειτε να συνεργαζεστε με αυτο το ατομο επαγγελματικα οποτε ξεκινηστε με εναν καφε η ενα γευμα παρα με το κλασικο ραντεβου(τι εννοει κλασικο, κατευθειαν στο κρεβατι??) Ετσι αν αποφασισετε οτι δεν ενδιαφερεστε, θα αποφυγετε οποιαδηποτε στιγμη αμηχανιας, λεει η Μελοντι Σειφερ, διευθυντρια εργασιακης ψυχολογιας του Πανεπιστημιου του Σικαγου.
3-Τι γινεται αν ενδιαφερεστε να συνδεθειτε συναισθηματικα με καποιον υφισταμενο σας
-Παροτι δεν απαγορευται ρητως, ενα ανωτερο στελεχος δεν θα πρεπει ποτε να συνδεεται ερωτικα με εναν υφισταμενο, γιατι εφοσον πρεπει να αξιολογεις τις επιδοσεις αυτου του ατομου, να αποφασισεις π.χ. για την προαγωγη του ειναι δυσκολο να εισαι αντικειμενικος οταν υπαρχει προσωπικη σχεση.
4-Τι προκλησεις μπορει ν’ αντιμετωπισει κανεις οταν διατηρει ερωτικη σχεση στο χωρο εργασιας
- Η επιδειξη τρυφεροτητας, η οι καβγαδες στο γραφειο δημιουργουν αμηχανια στους συναδελφους και συνιστουν αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα. Οταν βρισκεστε στην αρχη ενος ειδυλιου νιωθετε εξαψη και το τελευταιο που νιωθετε ειναι η πιθανοτητα χωρισμου. Εντουτοις, θα πρεπει να θεσετε μεταξυ σας καποιους κανονες σεβασμου και επαγγελματικης συμπεριφορας απο την αρχη σε περιπτωση που οι δρομοι σας χωρισουν.

--οι απαντησεις, πλην της τριτης, δοθηκαν απο την ψυχολογο Τερι Λ. Ορμπουκ καθηγητρια του πανεπιστημιου του Μιτσιγκαν--

Οι ατελειωτες ωρες στη δουλεια, κοινως οταν περιοριζεις στο ελαχιστο την προσωπικη σου ζωη, ειναι ενας λογος να προκληθει ειδυλλιο στη δουλεια.
Πανω λοιπον π.χ. στην ενταση που προκαλειται οταν θελεις να στειλεις ενα report εντος προθεσμιας, και βραδιαζει κι ας πουμε παραγγελνεις και κατι απ’ εξω να φατε παρεα και λετε και καμια σαχλαμαρα παραπανω, πιστεψε με, δεν εχεις καθολου καθαρο μυαλο κι ενα κοπλιμεντο πανω στη δουλεια του στυλ,«πω, πω σκεφτομαστε το ιδιο πραγμα»,η ακομα καλυτερα ενα κοπλιμεντο πανω στην εμφανιση σου, «ωραιο αυτο το μπλουζακι που φορας σημερα, σου κολακευει τους ωμους..», αμεσως σε κανουν να ξεφευγεις και το μυαλο σου φτιαχνει σεναρια.
Η ακομα κι αν δεν δουλευεις πολλες ωρες και εισαι σε φαση αναζητησης συντροφου, σιγουρα παιζει να ψαχνεσαι και εντος γραφειου, οταν ειδικα ο κυκλος γνωριμιων σου ειναι περιορισμενος η οι περισσοτεροι φιλοι ειναι παντρεμενοι (αν εισαι πανω απο 30, ειναι πιθανο).
Πιστευω οτι λεει πολλες γενικοτητες η ψυχολογος αυτη και σιγουρα το αρθρο αυτο της "Κυριακατικης Ελευθεροτυπιας" ειναι αρκετα αποσπασματικο. Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι θελει πολλα κοτσια να εχεις μια σχεση μεσα στο γραφειο γιατι κακα τα ψεματα μπορει πολυ ευκολα να γινεις ρομπα ξεκουμπωτη...!
Oταν παραιτηθηκα απο μια δουλεια γιατι μου εγινε υποβαθμιση μισθολογικη, στην ακρη του μυαλου μου υπηρχε κι ενας αλλος λογος:ηταν το εντονο φλερτ που ειχα με καποιο συναδελφο και δεν ηθελα να παρει διαφορετικη τροπη, κατι που δεν μπορουσα να το χειριστω.
Ειναι ρισκο παντως ο εργασιακος ερωτας, κι εχει πολλες παραμετρους.
Δεν ειμαι σε θεση να κρινω αν ειναι σωστο η οχι. Αν νιωσεις ερωτικα για καποιον συναδελφο σου, απολαυσε το και απενοχοποιησου!
Που ξερεις μπορει και να ειναι ο ερωτας της ζωης σου!

2 σχόλια:

elounio είπε...

Το όλο πράγμα ξεκινάει με το να αδημονείς να πας στη δουλειά για να δεις το αντικείμενο του πόθου σου και τελειώνει με το να μη θέλεις να πηγαίνεις πλέον στη δουλειά για να μη το πετυχαίνεις εκεί!

Unknown είπε...

φιλεναδα συμφωνω! οταν δεν παει καλα η φαση, ειναι πολυ δυσκολο να χειριστεις τα συναισθηματα βλεποντας το λεγαμενο φατσα καρτα!